Schwester Notruf system
 

Zuster Alarm Systeem (ZAS)

Een eenvoudige oplossing voor moeilijke momenten

Het ZAS is een erkend systeem dat wordt toegepast om een alarmering van bijvoorbeeld een bedalarm, teleroep of onrustmelder te ontvangen op een pieper. Er wordt veel gebruik gemaakt van dit systeem in de zorgsector, bijvoorbeeld op plaatsen waar geen oproepsysteem aanwezig is, zoals in aanleunwoningen of in gezins-vervangende tehuizen. Ook wordt het ZAS gebruikt als aanvulling op bestaande systemen.

Het ZAS is uitstekend te combineren met het eveneens door Vahlkamp ontwikkelde draadloze verpleegoproepsysteem. Zeker voor kleine verzoringsinstellingen is dit de laatste jaren een ideale oplossing gebleken. De pieper zorgt ervoor dat de verpleging gemakkelijk de zusterpost kan verlaten, omdat men binnen een straal van 300 meter altijd prima bereikbaar blijft.

Zoals alle alarmeringsproducten van Vahlkamp is ook het ZAS zeer eenvoudig aan te sluiten en te bedienen. Het systeem dient eenvoudigweg te worden aangesloten op een 220V stopcontact en daarnaast op een alarmtoestel als bijvoorbeeld de teleroep, het bedalarm, stoelalarm, VWS brandalarm, tafelalarm, onrustmelder of vloeralarm. Als één van deze toestellen in werking worden gezet dan zendt de ZAS een signaal uit. De pieper kan binnen een straal van ongeveer 300 tot 500 meter dit signaal ontvangen, waarna deze in werking treedt.