Fluralarm
 

VLOERALARM

Rust en het gevoel van veiligheid.

Met het bedalarm, het stoelalarm en het vloeralarm heeft Vahlkamp een drietal producten ontwikkeld die ervoor zorgen dat er continu een oogje in het zeil wordt gehouden bij kwetsbare gebruikers. Zij weten dat er iets gebeurt als ze onverhoopt hun veilige plek verlaten, verzorgers of mantelzorgers weten dat ze direct een seintje krijgen als dat gebeurt. Snel ingrijpen wordt dan mogelijk.

Patiënten die voor hun eigen veiligheid beslist in bed of op een andere, vaste plaats moeten blijven, krijgen door deze alarmeringsproducten een ideaal 'oogje in het zeil'. Zo ontstaat er voor een verpleegkundige of verzorgende extra tijd. Immers, een patiënt of bewoner met een dergelijk alarm hoeft niet continu in de gaten gehouden te worden.

De werking van deze alarmeringsproducten is uitermate eenvoudig. Zo wordt het bedalarm -onopvallend- bij de patiënt onder het matras gelegd. De schakelaar van de tijdvertraging dient op de juiste tijd ingesteld te worden. Nadat de patiënt het bed verlaten heeft en de insteltijd verstreken is wordt het zusteromroepsysteem geactiveerd. Zo kan er snel en adequaat hulp worden geboden. Als de patiënt verzorgd moet worden, kan het bedalarm eenvoudig worden uitgeschakeld middels een kastje aan het bed. Stoel- en vloeralarm werken op eenzelfde wijze.

De alarmeringsproducten in deze lijn zijn zowel draadloos als bedraad te bestellen. Het niet-draadloos systeem werkt met een instelbare tijdvertraging en dient met een verlengkabel aangesloten te worden op een zusteromroepsysteem. Een draadloos alarm kent een eigen zend- en ontvangstunit, waarbij de ontvangsteenheid in uw bestaande zusteroproepsysteem wordt geplugd en de zendunit is uitgerust met instelbare tijdvertraging.