Callhelp
 

Callhelp

Plug-and-play Verpleegoproepsysteem met pager

De aanleg van een verpleegoproepsyteem van een van de diverse marktpartijen heeft nogal wat voeten in aarde qua operatie maar ook qua bedrijfseconomische middelen. Het doorsnee verpleegoproepsysteem kost al gauw € 450,00 per kamer en vereist daarnaast een substantiële basisinvestering voor de aanleg van infrastructuur en centrale eenheden. De inzet van zo'n systeem vereist een grote afweging en ook investering.

Voor meerdere zorginstellingen is dit niet te betalen en wordt er met houtje touwtje oplossingen gewerkt, zelfs de mechanische handbel is nog in de mode. Vahlkamp heeft een verpleegoproepsysteem gebaseerd op piepers voor bijvoorbeeld sociale wooneenheden, hospices en kleine verpleeghuizen, maar ook voor grotere instellingen.

Eenvoud

Dit systeem kenmerkt zich door zijn eenvoud en functionaliteit, waarbij het supereenvoudig te installeren is vanwege zijn draadloze communicatie. In iedere kamer hangt een halszender en met een druk op de knop wordt er op de centrale eenheid gealarmeerd en kan de verpleegster zien in welke kamer er hulp nodig is.

Aanvulling op het systeem

Er wordt gewerkt met semafoonpiepers voor de hulpverlening. De melding wordt doorgegeven naar een pieper van de hulpverlener. De reikwijdte is gegarandeerd tot 300 etages in een flatgebouw door de inzet van een steunzender. Ook is het mogelijk via de telefoon een pieper op te roepen m.b.v. een telefoonkoppeling.

Onderhoud en reparatie

Het systeem is vlot uitwisselbaar en is dus nagenoeg volledig operationeel te houden.