HauspflegeL׳²ֲ³ײ²ֲ¶sung
 

Thuiszorg Oplossingen

Alarmering op vaste telefoon of GSM

Blijvend op zoek naar verbeteringen, introduceerde Vahlkamp begin 2011 een nieuwe toepassing voor zowel het bedalarm als de Epi-Watcher. Veiligheid en vertrouwen worden met deze technische toepassing geoptimaliseerd. De eenvoud en het van ons bekende gebruikersgemak blijven onaangetast.

Vahlkamp heeft haar apparatuur geschikt gemaakt voor de aansluiting op de telefoonmelder. Als de telefoonmelder door het Vahlkamp bedalarm of de Epi-Watcher wordt geactiveerd, wordt het eerst ingeprogrammeerde telefoonnummer automatisch gebeld. Via een zelf in te spreken spraakbericht wordt de ontvanger op de hoogte gebracht van de werking van het alarm. Zo kan de noodzakelijke hulpverlening direct na de alarmering op gang komen.

De telefoonmelder heeft liefst acht alarmingangen. Er kunnen dus meerdere alarmeringsproducten op worden aangesloten. Via elke ingang kunnen vier nummers geprogrammeerd worden. Wordt het eerste telefoontje niet beantwoord, dan wordt automatisch het volgende nummer gebeld.

GSM Melder

De GSM melder, waarvoor de Vahlkamp producten ook geschikt zijn gemaakt, werkt volgens hetzelfde principe als de telefoonmelder, alleen zonder de vaste telefoonlijn, maar via het GSM netwerk. Voordeel hiervan is dat deze uitvoering gebruikt kan worden op elke plek waar een GSM netwerk actief is. Op elk van de 4 ingangen van de GSM melder kunnen 2 mobiele nummers worden geprogrammeerd die allebei een boodschap ontvangen in geval van alarm. Dit gebeurt via het versturen van een sms-bericht.