Tele-Ruf
 

TELEROEP

De teleroep is een eenvoudige oplossing voor moeilijke momenten.

Wanneer standaard oplossingen niet werken, is extra creativiteit nodig. Vahlkamp ontwikkelde, met alle haar ten dienste staande creativiteit, daarom de teleroep. Een systeem dat al bestaande alarmsystemen uitbreidt met een extra geruststelling.

Alarmsystemen in ouderen-, verzorgings- en verpleeghuizen zijn er voor de zekerheid van de patiënt of bewoner. Men hoeft maar op het alarmknopje te drukken en de hulpverlener is al onderweg. Toch voldoet een standaard alarmsysteem lang niet in alle gevallen. Juist in noodsituaties gebeurt het maar al te vaak dat de gebruiker het knopje niet (op tijd) kan bereiken. Teleroep breidt uw bestaande alarmsysteem daarom uit met een extra geruststelling: bereikbaarheid vanuit alle hoeken van de kamer of flat.

Teleroep bestaat uit een klein, handzaam zendertje, dat de patiënt/bewoner om de hals, in de zak of opgestoken bij zich kan dragen. Aan de bestaande alarmmelder wordt een ontvangsteenheid gekoppeld, die de signalen van het zendertje direct doorvertaalt naar uw zuster-oproepsysteem. Een audiovisueel signaal (een piepgeluid en een rood lampje) bevestigt direct dat het zuster-oproepsysteem is gewaarschuwd. Zo weet de gebruiker dat hulp onderweg is. Voor het raam, in de keuken, op het toilet of in de badkamer: Hulp is altijd en overal binnen handbereik.

Voor de ontvangsteenheid volstaat een stopcontact met 220 Volt. Het zendertje wordt geleverd met een batterij die jarenlang het systeem in opperste paraatheid houdt. Voor mensen met handfunctieproblemen zijn speciale drukknoppen beschikbaar, die uiteraard zeer eenvoudig bediend kunnen worden .