Stuhlalarm
 

STOELALARM

Een eenvoudige oplossing voor moeilijke momenten

Voor sommige patiënten is het niet verantwoord om zelfstandig de stoel waarin ze zitten te verlaten. Door een beperkte mobiliteit of anderszins is de kans op vallen dan groot. Evenals het bed- en het vloeralarm is het stoelalarm een relatief eenvoudig middel om verplegenden, verzorgenden of mantelzorgers te waarschuwen wanneer de gebruiker onverhoopt de stoel verlaat.

Ook dit alarmeringsproduct biedt een ideaal 'oogje in het zeil'. Het stoelalarm wordt op zeer eenvoudige wijze, bijvoorbeeld onder of op het zitkussen, geplaatst. Als de gebruiker de stoel verlaat en de vooraf ingestelde tijd verstreken is, wordt het zusteroproepsysteem geactiveerd. Zo kan er snel en adequaat hulp verleend worden.

Het stoelalarm is zowel draadloos als bedraad te bestellen. Het bedraad systeem werkt met een instelbare tijdvertraging en dient met een verlengkabel aangesloten te worden op een zusteroproepsysteem. Een draadloos alarm kent een eigen zend- en ontvangstunit, waarbij de ontvangsteenheid in uw bestaande zusteroproepsysteem wordt geplugd en de zendunit is uitgerust