Unruhemelder
 

ONRUSTMELDER

Een eenvoudige oplossing voor moeilijke momenten

Soms moet er op meerdere plaatsen tegelijkertijd een oogje in het zeil gehouden worden. Tijd voor een permanent oog is er natuurlijk niet. Maar als een patiënt of bewoner onrustig wordt, moet er wel snel iemand ter plaatse zijn.

De door Vahlkamp ontwikkelde onrustmelder signaleert alle geluiden die onrust verraden, zoals gillen, schreeuwen en krijsen. De onrustmelding wordt, met een exacte aanduiding van de plaats, direct doorvertaald naar het zusteroproep-systeem, zodat snel ingrijpen mogelijk wordt.

De onrustmelder kan zeer eenvoudig geplaatst en bediend worden. Het systeem bestaat uit een geluidsontvanger en een kabel die de aansluiting naar het bestaande oproepsysteem maakt. De ontvanger is met een adapter aan te sluiten op een 220 Volt stopcontact.

De onrustmelder, die uiteraard is voorzien van een aan- en uit schakelaar, kan op een centrale plaats worden bevestigd. Een draaiknopje, in te stellen afhankelijk van de ruimte en de individuele situatie, regelt de gevoeligheid van de ontvanger.