Epi-Watcher
 

Epi-Watcher

Een eenvoudige oplossing voor moeilijke momenten

Epilepsie en nachtrust. Ervaringsdeskundigen weten dat die twee dingen niet goed samengaan. Om die nachtrust te bevorderen ontwikkelde Vahlkamp, in nauwe samenwerking met SEIN, de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, de Epi-Watcher: een uniek apparaat dat epilepsieaanvallen registreert en vervolgens alarmeert.

Natuurlijk wilt u een alarm dat alarmeert. Alleen is het bij epilepsieaanvallen vaak moeilijk om echte aanvallen te onderscheiden van bijvoorbeeld een onrustig slaapritme. Veel apparaten zorgen er bij de minste of geringste beweging van de pati׳²³«nt voor dat een (vals) alarm wordt gegeven. Jarenlange ontwikkeling hebben van de Epi-Watcher een zeer betrouwbare partner gemaakt. Een partner die waarschuwt bij aanvallen, en vals positieve zo veel mogelijk uitsluit.

De Epi-Watcher is een simpel en veilig product dat epileptische aanvallen registreert en verschillende aansluitmogelijkheden biedt. Het alarm wordt in werking gesteld zodra de sensor trillingen opvangt en werkt op radiogolven. Een ingebouwde timer zorgt ervoor dat het alarm niet kan afgaan, wanneer de patiënt zich omdraait in zijn slaap. Groot voordeel is ook dat dit alarm alle aanvallen registreert en deze opslaat tot tien berichten. Kleine aanvallen kunnen ook alleen geregistreerd worden zonder dat het alarm in werking wordt gesteld.

Het apparaat is voorzien van een draadloze ontvanger met een bereik van ca. 20 meter. Ook een bedrade versie is leverbaar. De mogelijkheid bestaat de Epi-Watcher via een externe telefoonmelder een spraakboodschap of sms te laten versturen naar een voorgeprogrammeerd telefoonnummer of een melding te laten verzenden naar een bestaande alarmcentrale.