Turalarm
 

DEURALARM

Een eenvoudige oplossing voor moeilijke momenten

In toenemende mate worden we geconfronteerd met de vergrijzing van de bevolking. Een van de gevolgen voor instellingen is dat er steeds vaker bewoners zullen zijn die meer toezicht vragen dan u tot op heden gewend bent. Het deuralarm is een van die hulpmiddelen die dat toezicht verbeteren.

Stel, er is een patiënt of bewoner waarvoor het beter is als hij of zij niet zonder begeleiding de kamer verlaat. Hoe zorgt u ervoor dat dat ook inderdaad niet gebeurt? Permanent toezicht is bijna onmogelijk. Toch wilt u absoluut een waarschuwing ontvangen als de betrokkene de kamer verlaat. Het antwoord is heel simpel: het Vahlkamp deuralarm.

Het deuralarm bestaat uit een magneetcontact dat op de deur bevestigd wordt. Zodra de bewoner de kamer wil verlaten en de deur opent, wordt via een zendunit het (bestaand) oproepsysteem geactiveerd. U kunt dan direct gaan kijken wat er aan de hand is en op deze manier onveilige situaties helpen voorkomen. Om het optreden van onnodige alarmsituaties, bijvoorbeeld bij het betreden van de ruimte door een van uw medewerkers, te vermijden is een intervaltijd ingebouwd. Er is dan voldoende tijd om het alarm te resetten.