Tafelalarm
 

Tafelalarm

Flexibel in te zetten

Het tafelalarm en de tafelalarmmat zijn handige hulp-middelen voor mensen die niet meer met knoppen overweg kunnen. Beide alarmsystemen zijn volledig draadloos. Via een zender wordt het alarmsignaal doorgeven aan het oproepsysteem (max afstand 15m).

Het Tafelalarm is een handzame alarmset die bestaat uit een alarmunit en een ontvangstunit. De alarmunit is uitgerust met een geïntegreerde zender en heeft een hoogte van 18mm. Deze alarmunit kan geplaatst worden waar de gebruiker zich op dat moment bevindt; bijvoorbeeld op een tafel in het dagverblijf, de rolstoel, het bed of het nachtkastje.

Voor mensen die de hoogte van de alarmunit niet kunnen overbruggen is er de tafelalarmmat. Deze bestaat uit een alarmmatje van 170x170mm met een hoogte van slechts 4 millimeter. Door middel van een kabel met plug is het matje verbonden met een kleine zendunit die aan de onder- of zijkant van bijvoorbeeld de tafel bevestigd kan worden. Het enige wat de bewoner nog moet doen is een lichte druk uitoefenen op de alarmmat.

Voor de ontvangstunit volstaat een plugmogelijkheid op het oproepsysteem en een 220Volt stopcontact. Omdat plaatsing van de onderdelen zeer eenvoudig is, vergt het slechts een simpele handeling om het tafelalarm in een andere ruimte in te zetten..